Samlerabat

Der er utallige forskellige udgifter, som går igen i dannernes privatøkonomi. I ens udgiftsbudget er der fx. vand. Og der er en del områder, hvor du kan spare penge. Her er en række gode råd, som du kan tilgå til kroner nul.

Den letteste måde for danskerne at blive ved muffen på, er ved hjælp af en pensionsordning. Det fremførte en intelligent vismand engang. For langt de fleste er det statistisk den mest realistiske måde at blive velhavende på. Så vi bør spekulere på, at sætte dig ind i denne opsparingsform, med de rige muligheder, der findes i din pensionsordning.

Forsikringer er det man køber i håbet om, aldrig at få brug for dem. Du bør overveje dine kritisk behov og ikke blindt gøre som alle andre. Der er højst sandsynligt forsikringer, du slet ikke behøver og som du kan være foruden. Det er en kalkuleret risiko, du må medtage. Bagefter du har udelukket, så gælder det om at barbere dine forsikringer ned til et minimumsniveau. Skal din brandforsikring kun dække fx. 60.000 dkk eller/og kan du acceptere en egen betaling på 95.000 dkk, hvis din villa brænder ned til jorden?

Banker er ligeledes et område, hvor der kan være nemme penge at hente. Differencen mellem de mest eksklusive og de billige pengeinstitutter er enorm. Vi snakker om, op mod 2.800 kr pr. md. for en traditionel famillie og real kredit. Lån til hus er det største køb, som mange møder i sit liv. Store lån er i det hele taget noget du bør være opmærksom på, når du skal udvikle din private finanser. En ting er renteudgifterne, men også handlekursen er betydelig. Omlægning af lån er det, der kan forbedre din økonomi. En anden vigtig parameter er afventning af lån. Lån kan forbindes med med fremskydning af tid. Hvis du kan udskyde feks. 17 mdr. med at låne penge og i stedet spare tilsvarende op i hele perioden, så får du nedbragt gælden, men også renteudgifterne.

Har du medlemskab hos en fagforening, så har du ret til en del medlemsfordele. Du kan også overveje at melde dig ud. Der er gode penge at spare på en billig fagforening. Nogle mennesker har tvunget valg af fagforening via overenskomsten. Men du kan jo selvfølgelig vælge blot at have en arbejdsløshedskasse. Fagforeninger kan hjælpe dig med både alm. forsikringer og sundhedsdækning – så gennemtænk om det er klogt at spare pengene, hvis du oplever symtopmer som fx smerter.

Din mad er det område i din privat økonomi, der konstituerer den absolut største part. Visse folk kan fungere for et spartansk rådighedsbeløb, hver md, så er der andre personer, der forkæler sig med gigantiske beløb på fornem fastfood. Et er hvis du køber mad ude i byen på enten pizzaria eller grillbiks – men den absolut store byrde er den mad du køber og steger i hjemmet. Her er der det normale køb i supermarkeder, som man bærer hjem. Desværre er mange skydeskive for fristende køb, der medfører at kassebonen bliver længere. Et trick er, at du køber dine dagligvarer på internettet, via de gode webbaserede supermarkeder. Her kan du handle daglige dagligvarer, men desuden også de mange nye tilbud på kasser med mad.

Du skal altså efterregne dine forbrug, så du nedskærer indenfor alle nicher af din økonomi. Således kan du slutte med at have et langt større beløb til de sjove elementer i dit liv. Tusind tak fordi du læste denne side.