Banker med særrabatter

Der er flere forskellige udgifter, som er i det danske folks private økonomi. I vores udgiftsbudget er der fx. TV-licens. Men der er en masse steder, hvor du kan spare nemme penge. Her er udvalgte gode tricks, som du kan få uden beregning.

Den sikreste fremgangsmåde for os til at blive kapitalstærk på, er kva en privat pension. Det postulerede en lærd vismand nøgternt. For alle er det statistisk den mest sandsynlige metode at blive kapitalstærk på. Så du bør spekulere på, at sætte dig mere ind i pension, med de rige muligheder, der findes i din pensionsordning.

Forsikringsdækninger er det vi køber i håbet om, aldrig nogensinde at få brug for forsikringerne. Du bør strikt gennemtænke dine kritisk behov og ikke blot gøre som andre. Der er nok forsikringsdækninger, du reelt ikke har brug for eller som du kan leve uden. Det er en risiko, du må leve med. Efter du har udelukket, så gælder det om at barbere dine forsikringsdækninger ned på et basalt niveau. Skal din brandforsikring udelukkende dække fx. 180.000 kr. eller kan du nøjes med en selvbetaling på 17.000 dkk, hvis din villa nedbrænder til jorden?

Private banker er ligeledes en post, hvor der kan være gode penge at hente. Differencen mellem de mest dyrebare og de billige banker er uovertruffen. Vi hører om, op imod 3.900 dkk pr. måned for en normal kernefamilie + boliglån. Lån til villa er det største enkeltstående køb, som mange møder. Mange lån er aller højeste grad den ting du bør være fokuseret på, når du vil fintune din private finanser. En ting er rentersrente, men også handelskursen er meget vigtig. Låneomlægning er noget, der kan forbedre din privatøkonomi. En vigtigere variabel er forhaling af lån. Lån kan sammenlignes med forskydning af tid. Hvis du kan udskyde for eksempel 15 måneder med at låne penge og i stedet for spare tilsvarende op i tidsrummet, så har du dels nedbragt hovedstolen, men også dine renteudgifter.

Har du medlemskab hos den rette fagforening, så har du adgang til en stribe medlemstilbud. Du kan også gennemtænke at melde dig ud. Der er nemme at spare på en billigere fagforening. Nogle mennesker har tvunget valg af fagforening via overenskomsten. Men man kan altid prioritere kun at nøjes med en akasse. Fagforeninger kan støtte dig med både almindelige forsikringer og sundhedsordning – så overvej om det er det værd at spare pengene, hvis du lider af fx smerter.

Fødevarer er den del i din private finanser, der konstituerer den aller største andel. Nogle mennesker kan leve for et spartansk beløb, hver måned, så er der andrefolk, som køber for gigantiske pengebeløb på eksklusiv restaurantmad. Et er hvis du køber din mad ude på enten spisested eller fastfood delivery – men den absolut store problematik er den mad du køber og tilbereder i hjemmet. I dette tilfælde er der det klassiske køb i supermarkeder, som man slæber hjem. Uheldigvis er danskere skydeskive for fristende køb, der har den konsekvens at kvitteringen bliver for lang. Et tip er, at du handler dine mad på internettet, på de nye netbaserede supermarkeder. Her kan du enten købe de normale madvarer, men samtidig også de gode fristende sortiment af måltidskasser.

Du skal efterse dine penge, så du neddrosler indenfor alle dele af din husøkonomi. Således kan du slutte med at være i besiddelse af et meget sjovere slutbeløb til de skægge elementer i tilværelsen. Tusind tak fordi du læste denne artikel.