Dydsmønstret fra helvede

Vil du gerne optage et billigere lån, så er der nogle centrale områder du skal forstå. Først og fremmest, så skal du opdele lån på 2 låneområder. Skal du have et nyt lån eller vil du forandre et eksisterende lån.

Selv om du er bankdirektør, så er det de selv samme forhold, der påvirker din lånmuligheder. Medmindre du er konge, så er det udregning og former. Det vil sige at din bank er græskkatolsk om du er overbevisende eller har evnet at spare op eller leve af ingenting i 7 år. Der er fra lovens side fastsat nogle love, som låneudbyderne skal arbejde inden for. De kan derfor ikke egenrådigt vælge at godkende et udlån, bare fordi du virker som en pålidelig person. Hvad enten du vil låne til en Ford, KIA eller sågar dineros til ren shopping, så er der lidt forskellige tråde du kan trække i.

Hvis du gerne vil låne til en ejerbolig, så er din årsindkomst kritisk, mens din eksisterende formue er sekundær. Såfremt du allerede bor i ejerbolig, så er det din samlede låneegnethed, som er afgørende. Du skal have in mente, at låneudbyderen skal have sikkerhed. De retningslinjer, som långiveren skal overholde, er lavet for at give dig et sikkerhedsnet så, at du ikke skraber bunden. Hvis man skal låne til tant og fjas, så kan alle danskere låne op til 250 tusinde kr. på deres glatte ansigt. Et køretøj mister forskelligt fra en bolig værdi hurtigt, og så er der mere lånrisiko for långiveren.

Når du sidder til bankmødet og får et nej fra rådgiveren, så må du aldrig opfatte afvisningen, hverken personligt eller endeligt. Andre bankers opfattelse af kravene kan være noget anderledes, hvilket kan være kritisk. Du kan også bede om at vide, hvorledes du kan optimere dine sandsynlighed. Skal du for eksempel skaffe en større pose penge, få en lønstigning eller bruge en anden lånemetode?

Idet du har fået lånet, så skal du egentlig bare skrive under på lånet. Men også her skal du være fantastisk agtsom. Gennemlæs vilkårene, for der kan være vigtige ting, som du bør stille krav til. Læs på nettet, f.eks. bt.dk og information.dk, og læs indhold om de rentegebyrer og afgifter du kan presse prisen på når du forhandler. Banken tager sig godt betalt for at stifte lånet til dig.

Når lånet er givet, skal du have dem på din Netbank. Der går oftest ikke, så lang tid. Hvis du har lånt til eksempelvis en båd, er det essentielt, at du ikke spenderer lånet på andet end, der står angivet i aftalen. Hvis du vil købe noget andet bør du have et samtykke om dette.