Forsikring og Pension

Der er flere forskellige udgifter, der findes i danskernes private finanser. I ens udgiftsbudget er der fx renteudgifter. Og der er en række områder, hvor vi kan spare nogle slanter. Her er udvalgte gode tricks, som du kan få gratis.

Den mest sandsynlige måde for danskerne at blive milliardær på, er via en alderspension. Det sagde en intelligent dame engang. For langt de fleste er det statistisk set den mest plausible metode at blive ved muffen på. Så man bør overveje, at sætte dig ind i pension, med de værdifulde muligheder, der er i din pension.

Forsikringer er det man indkøber i håbet om, aldrig at få brug for forsikringerne. Du bør nøje tænke over dine egentlige behov og ikke bare gøre som alle de andre. Der er forsikringer, du egentlig ikke har brug for eller som du kan undvære. Det er en risiko, du må leve med. Efter du har valgt, så gælder det om at tage dine forsikringer ned på et minimumsniveau. Skal din brandforsikring kun forsikre fx 140.000 kr. eller kan du nøjes med en egen betaling på 13.000 kr., hvis lejlighed nedbrænder til aske?

Din bank er ligeledes et sted, hvor der er mange penge at spare. Afvigelsen mellem de dyreste og de aller billigste banker er gigantisk. Vi hører om, op til 4.000 kroner om måneden for en median kerne familie + real kredit. Lån til rækkehus er det største køb, som mange har. Forbrugslån er aller højeste grad det vigtigste man skal være fokuseret på, når du skal fintune din private finanser. Et er morrenter, men også dagskursen er essentiel. Omlægning af lån er en ting, der kan forbedre din privatøkonomi. En anden vigtig variabel er afventning af lån. Lån kan sammenlignes med fremskydning af tid. Hvis man kan vente fx. 14 måneder med at låne pengene og i stedet spare op i hele perioden, så har du nedbragt hovedstolen, men også rente udgifterne.

Er du medlem hos en faglig forening, så har du ret til en smule medlemsfordele. Du kan også overveje at udmelde dig. Der er gode at spare på en billig fagforening. Nogle mennesker har tvunget fagforeningsvalg gennem overenskomsten. Men man kan altid prioritere kun at have en akasse. Fagforeninger kan supportere dig med både forsikringer og sundhedsdækning – så tænk over om det er det rigtige at udmelde dig, hvis du oplever symtopmer som fx muskelbesvær.

Dagligvarer er det sted i din privatøkonomi, der repræsenterer den absolut største del. Visse folk kan fungere for et småt budget, hver md., så er der andrefolk, som forkæler sig med store pengebeløb på fx dyr restaurantmad. En ting er hvis du køber mad ude i byen på enten grillbar eller grillbiks – men den virkelig store problematik er det mad du køber og bager derhjemme. I dette tilfælde findes der det traditionelle indkøb i supermarkeder, som du tager med hjem. Uheldigvis er man underlagt for fristelser, der betyder at kvitteringen bliver for lang. Et tip er, at du handler dine mad via nettet, via de nye netbaserede supermarkeder. Her kan du handle normale dagligvarer, men også de mange nye tilbud på måltider i kasser.

Du skal altså efterse dine forbrug, så du reducerer inden for alle nicher af din husstandsøkonomi. Således kan du ende op med at være i besiddelse af et meget højere beløb til de dejlige dele af hverdagen. Jeg er glad fordi du læste med på bloggen.