Banker på fyn

Der er mange forskellige udgifter, som eksisterer i danskernes privatøkonomi. I ens budget er der fx. renteudgifter. Men der er en del steder, hvor du kan spare unødvendige udgifter. Her er de vigtigste gode råd, som du kan benytte uden at betale.

Den sikreste metode for os til at blive milliardær på, er via en alderspension. Det postulerede en klog vismand engang. For dig er det normalt den mest sandsynlige måde at blive rigmand på. Så du bør gennemtænke, at sætte dig mere ind i alderspension, med de gode muligheder, der er i din private pension.

Forsikringsdækninger er det man får i håbet om, aldrig at få brug for forsikringerne. Du skal nøjeseende gennemtænke dine nødvendige behov og ikke blot gøre som alle andre. Der er højst sandsynligt forsikringsdækninger, du overhovedet ikke behøver eller som du godt kan undvære. Det er en risiko, du må tage. Når du har udelukket, så handler det om at barbere dine forsikringer ned på et mindsteniveau. Skal din indboforsikring kun forsikre for eksempel 140.000 kr og/eller kan du nøjes med en selv-risiko på 13.000 dkk, hvis lejlighed brænder ned ?

Private banker er ligeledes et sted, hvor der er gode penge at hente. Uligheden mellem de aller dyreste og de mest lavprisede pengeinstitutter er stor. Vi hører om, op til 3.100 kr pr. måned for en traditionel kernehusstand plus huslån. Lån til bolig er det største enkelte køb, som man møder i hele sit liv. Mange lån er den ting du bør være fokuseret på, hvis du vil forbedre din økonomi. Et er renterne, men også handlekursen er betydelig. Omlægning af lån er en ting, der kan accelerere din privatøkonomi. En anden vigtig størrelse er afventning af lån. Lån kan forbindes med med forcering af tid. Hvis man kan vente med lån f.eks. 12 mdr. med at låne penge og i stedet for spare tilsvarende op i hele perioden, så har du både nedbragt lånebeløbet, men også renteudgifterne.

Har du medlemskab hos en fagforening, så har du mulighed for at få en del fordelstilbud. Du kan også tænke over at udmelde dig. Der er for resten gode at spare på en lavpris fagforening. Nogle folk har automatisk valg af fagforening i jobkontrakt. Men du kan altid vælge kun at nøjes med en arbejdsløsheds-kasse. Fagforbund kan støtte dig med almindelige forsikringer og sundhed – så overvej om det er klogt at udmelde dig, hvis du oplever symtopmer som f.eks. smerter.

Maden er den post i din privat økonomi, som repræsenterer den klart største del. Visse folk kan fungere for et småt budget, hver md, så er der andre, som bruger meget store pengebeløb på fx eksklusiv restaurantmad. Et er når du køber din mad ude på enten cafe eller take-out – men den absolut store byrde er den mad du køber og opvarmer i hjemmet. I dette tilfælde findes der det normale madkøb i supermarkederne, som du bærer hjem. Beklageligvis er vi offer for fristelser, der har den konsekvens at indkøbssedlen vokser. Et råd er, at du køber dine mad på nettet, via de anderledes netsupermarkeder. Her kan du både købe de daglige dagligvarer, men også de dejlige nye udvalg af kasser med mad.

Du bør udregne dine udgifter, så du neddrosler indenfor alle steder af din husstandsøkonomi. Derved kan du slutte med at besidde et langt større rådighedsbeløb til de sjove elementer i dit liv. Tak fordi du læste denne side.